Når en skov ikke bare er en skov

Karsten Thomsen fra natur- og miljøorganisationen Verdens Skove.

En helt anden naturforvaltning i danske skove

Den lille naturforening Verdens Skove har i årtier talt for store vilde naturområder, med store træer og med genindførte vilde planteædere i Danmark. Foreningen blev oprindeligt kendt på at sælge symbolske certifikater for at redde tropisk regnskov gennem opkøb.
Biolog og Ph.d. Karsten Thomsen har været blandt bannerførerne siden 1983, og har skrevet flere debatbøger om behovet for at tænke naturforvaltningen helt anderledes for at få rigere natur.
Han fortalte om den naturhistoriske baggrund for at anbefale vilde skove og bævere, bisoner, heste og urokser i landskaber, hvor traditionel naturforvaltning har fokuseret på at skabe naturrigdom ved at fastholde halvkulturlandskaber med gamle driftsformer.

Læs Karsten Thomsens oplæg (20 MB)