Jubilæum – Naturhistorisk Forening for Nordsjælland

50 års jubilæet i 2017 blev fejret på Danhostel Tisvildeleje med både foredrag, taler og sange.

—oOo—

Den tidligere, mangeårige formand Ida-Lykke Bang holdt ved middagen en smuk tale – blandt andet om foreningens historie og om fremtiden.

Download talen her

Ida-Lykke Bang 2017

—oOo—

Hans-Henrik Ibfelt – vores mangeårige medlem af foreningen og bestyrelsen – havde i dagens anledning skrevet et hyldestdigt, som kan læses her.

Jubilæumsdigtet kan læses her!

Spurvehøgen i Hans-Henrik Ibfelts æbletræ lige ved siden af fuglehuset, så er man jo tæt på byttet.

—oOo—

Henrik Wejdling – miljøplanlægger og ornitolog – causerede over emnet Natur/Kultur

Han skriver:
“Det sker med afsæt i en billedfortælling, han selv har medvirket til på sin hjemegn, og som ser spejlbillederne af kulturen i naturen. F.eks. hvordan mange af vores småbiotoper i virkeligheden er kulturspor, afsat af forfædrene. Kulturspor, som ved rene tilfældigheder har udviklet sig til natur. Det store spørgsmål er, om vi kunne lære os at afsætte kulturspor, der helt bevidst samtidig gavnede de vilde dyr, fugle og planter, og måske ad den vej skabe landskaber, vi i langt højere grad kunne forlige os med. I stedet for at landskaberne som nu efterlades som industrielle ørkener, det være sig landbrugs- såvel som skovbrugsørkener, der kun afspejler vores ingeniørmæssige kunnen til at pine så meget som muligt ud af vores omgivelser. Udviklingen af nye veje til at afsætte kulturspor, skal bæres af glæden over naturen og dens små og store undere – en glæde, som Naturhistorisk Forening netop er med til at nære!”