Cykeltur – I Nordskoven

Den nordlige del af skoven ved Jægerspris.
Turen onsdag 17. august 2022 startede – meget upædagogisk med denne del af skovens aller skønneste sted: Kongens Lyng. På denne årstid er der tusinder af nøkkeroser som overflyves af adskillige forskellige gulsmede. Og hængesækken giver både soldug og tranebær – samt behageligt afkølede fødder.
Stierne og vejene er ikke anlagt for at det skal være en udpræget fornøjelse at cykle. Vi punkterede ikke, men det er klogt at huske pumpe og lappegrej.

Kongens Lyng. Foto Erik Thalling ©

Vi fortsatte langs Jydeholmsmosen, Mæremosen og Goldbjergene, til vi kom til Revelinen, og skønt det var dejligt under træernes skygge, blev det til en gåtur over strandengene ud til det bedste abildtræ på enge. Uden at få nærkontakt med kokasserne kunne vi sætte os på den liggende stamme og samtidig sidde under kronens skygge med udsigt til Roskilde Fjord og Nordøstsjælland. Der manglede ikke kreaturer, så floraen var tilsyneladende fortæret, men vi kunne da glæde os over de gule engmyrer.

Vi fortsatte af Strandvejen, for vi skulle – som Frederik VII – spise vores frokost i Jagtpavillonen. Han havde dengang en storslået udsigt til fjorden, og fik friskrøget sild fra fjorden at spise – det niveau nåede vi desværre ikke.

Nu gik det mest ned af bakke og finalen var den finske røn helt tæt på vores biler – ligesom statistikken tilsiger, at den højeste biodiversitet findes ved parkeringspladser!

Erik Thalling