KUNSTTURE

Kunsten i naturen - Naturen i kunsten

Formålet er, at gøre opmærksom på udstillinger, som man selv kan se eller mødes med medlemmer af foreningen og samlet følges ad. Man mødes ved indgangen, går udstillingen igennem, og kan bagefter kan der diskuteres evt. over en kop kaffe. Det ligger helt i tråd med vores formålsparagraf.

Vi er klar til at starte andre grupper, når vi finder ledere. En svampegruppe, en sommer- fuglegruppe, en paddegruppe, en trægruppe, en økologigruppe, en geologigruppe, en bæredygtighedsgruppe, en klimagruppe eller lignende. Men nu starter vi med en natur-kunstgruppe, fordi Anette Drucker er villig til at være leder.

Turene skal kunne hvile i sig selv økonomisk, og derfor sendes der kun besked om udstillinger og lignende via mail. Hvis man ikke har mail, kan man alliere sig med en bekendt, som sørger for at give beskeden videre. Det er jo derfor vi ofte opfordrer til netværk.


Besøg hos keramikerne Inger Tribler & Bjarne Leth Nielsen

Frederik 7 Vej 14, Allerød (Tokkekøb Hegn) lørdag den 26. maj 2012 (pinselørdag).

Hjemmeside

Pinselørdag besøgte 10 medlemmer af Naturhistorisk Forening keramikerne Inger Tribler og Bjarne Leth Nielsen i Tokkekøb Hegn.Vi tog vejen gennem den forårsgrønne skov og passerede undervejs "Kongedyssen" eller "Dæmpegårdsdyssen", som ligger lidt skjult i bevoksningen.Hos Inger og Bjarne oplevede vi deres "eventyrhave" med blomstrende rododendron.Vi fik en indføring i deres arbejder og overværede en rakubrænding, en teknik, som går langt tilbage i japansk keramik-tradition.

Den færdige skulptur fra dagens rakubrænding.
Hvis nogen måtte være interesseret, er den til salg for 2.800 kr.

Vejret var med os, og den medbragte frokost blev nydt i det fri.

Med venlig hilsen Ida-Lykke Bang og Anette Drucker


Hilsen fra Carl Christian Tofte

Jeg skriver, fordi jeg har opdaget, at I i Naturhistorisk Forening også interesserer jer for kunst som har naturen som omdrejningspunkt. Jeg vil derfor gerne gøre foreningens medlemmer opmærksomme på, at jeg i år holder udstilling i mit ateliér som ligger med udsigt over Pulken og de tusindtallige traneflokke som raster her i det tidlige forår. Udstilling er åben 24. marts til 9. april kl. 11 til 17.
Jeg ved ikke om I kender til mig. Jeg er billedkunstner med særlig interesse i fugle, den vilde flora og kultur/naturlandskabet. Jeg har illustreret en lang række naturbøger, f.eks. Politikens store Fuglebog, min egen debut som en slags forfatter "Tranedans", Grønlands dyr og planter m.m.
Jeg kan nævne, at jeg sidste år var guide på en af jeres busudflugter, den gik til mit eget hjemområde Kristianstads Vattenrike og vi kiggede på områdets helt specielle sandsteppeflora, orkidéer, fugle og aflagde også et besøg i mit ateliér.

I kan se eksempler på min kunst og læse yderligere om mit arbejde og naturen i Pulken og Vattenriket m.m. på min hjemmeside:

http://carlchristiantofte.blogspot.com/

Se evt. også artikel om undertegnede i Natur og Miljø februarnummeret 2012 af Søren Olsen.

Venlig hilsen Carl Christian TofteGeologisk Museum: De særeste ting


Gruppen har haft rigtig gode ture. Det har været berigende at tale med hinanden efter at have set de samme billeder. Inge Pihl har været meget glad for alle turene, og har skrevet en anmeldelse af besøget på Sofienholm.

Det var kunstneren John Olsen, der udstillede. Han har arbejdet hele livet på at få os til at åbne øjnene. Det var en fornøjelse for mig at være der sammen med mine børnebørn. Vi så på forundringkasserne og skal bestemt prøve at udstille vores fund i naturen i kommende sommer.

Her er Inge Pihls rosende ord:

Tur til Sophienholm med kunstgruppen

Søndag d. 19 april besøgte kunstgruppen udstillingen "Kunsten at se" med multikunstneren John Olsen og fik uventet lejlighed til at møde kunstneren selv.
Uhøjtideligt og indlevende fortalt han om nogle af sine udstillede værker og svarede på spørgsmål fra de mange gæster, bl.a. 2 naturskolegrupper.
Udstillingen var fascinerende og alsidig fra naturtro tegninger af fugle og fugleham over mågeskeletter og bananskræller sat op i smukke mønstre til "undreskabe", som er et stort hit blandt børn, der bliver opslugt af de mange " mystiske" genstande, der appellerer til deres fantasi og spørgelyst.
John Olsen udfordrer og fascinerer ved sin intensitet og glæde ved livet i og med naturen.

Inge Pihl